1401 poze   84384 vizite
Albume
0 DE VANZARE TOTI IEPURII SI CUSTILE00 cuib berbec german 24 03 201500 cuib berbec german din 04 04 2015000 Mascul neo 2000 Matca neozeelandez alb   00 0Femeluta neo   000 Mascul neo 1      oo1 Femela neo NR 2         00Femela neo nr 30000APICULTURA IN LUME003 Femeluta neo nr4 510004 Femeluta neo nr 5 52001 CONTACT 074624589001 Mascul Rex 101 Mascul Rex 201 Matca berbec german02 CUIBURI 201602 CUIB CALIFORNIAN 04 02 1602 CUIB CALIFORNIAN 1 01 1603 Matca californian04 Mascul californian nr 104 Mascul californian nr 205 Femela cap de leu 201405 Mascul cap de leu nr 105 Perechea mea de Fluture German06 femeluta 2 fluture06 Femeluta Fluture07 Mascul fluture08 Femelute californian 6-7 luni09 CUSTI PTR IEPURI CONFECTIONATE DE MINE10 HRANITORI SI ADAPATORI IEPURI CONFECTIONATE DE MINE11 Accesorii porumbei confectionate de mine11 Porumbei 2014-201511 PORUMBEI MATCA 201512 MATCA PASARI   WIANDOTTE      MII DE FLORI         Gaini chabo siro13 PASTORAL 201214 PASTORAL 2011   15 Pastoral zmeura 2010   16 PASTORAL FANEATA 201117 ALBINELE LA CULES19 IARNA 2012-201319 IARNA 2013-201419 IARNA 2014-201520 RADACINI LUCRATE DE MINE21 APICULTURA 201522 APICULTURA 201623 PEISAJE24 PRISACA 201627 PASTORAL 2013 LA SALCAM28 PASTORAL LA ZMEURA 2013   Pastoral la floarea-soarelui 2013      Stupina acasa toamna 201329 Polen colectat in 201429 STUPINA 2014   32 Primavara 2014-flori curte30 Mierea scoasa acasa iunie-201430 Pastoral floarea-soarelui 201430 Pastoral rapita 201430 Pastoral salcam 201430 Pastoral zmeura 201431 Catelusa noastra-MAYA32 Pisicuta noastra-KITY33 FAGURI CU MIERE-DE VANZARE34 Noul adapost al iepurilor 201435 DESPRE IEPURI36 CARNEA DE IEPURE37 DESPRE IEPURI37 SFATURI UTILE DESPRE IEPURI38 BOLI IEPURI39 STANDARD RASA BERBEC GERMAN40 RETETE DIN CARNE DE IEPURE41 STANDARD FLUTURE GERMAN42 STANDARD RASA CALIFORNIAN43 STANDARD RASA NEOZEELANDEZ44 MEDICAMENTE --BOLI IEPURI45 INGRASAREA IEPURILOR45 STANDARD RASA URIAS GERMAN50 DESPRE PORUMBEI51 BOLILE PORUMBEILOR   boli porumbei52 DESPRE OTETUL DE MERE53 FURAJAREA IEPURILOR54 SFATURI PENTRU COLUMBOFILII ANCEPATORI55IEPURI TRATAMENT56 FLORI 201557 DE PRIN BECI59 Flori decembrie 2015APICULTURA 2017CRESTEREA IEPURILORCUIB CALIFORNIAN 13 02 16CUIB NEO 02 03 16CUIB NEO 26 02 16VAND PRODUSE APICOLE

membru din 6 ianuarie 2012

45 INGRASAREA IEPURILOR

A INGRASAREA IEPURILOR
Ingrasarea iepurilor
Descriere album: Carnea de iepure fiind foarte hranitoare, gustoasa si usor de digerat, se pune problema, ca inainte de sacrificare, iepurii sa fie ingrasati.
Aceasta operatiune se face vara si toamna pina tirziu si se practica, de regula, la: iepurii scosi la reforma din efectivele matca; iepurii care nu intrunesc insusirile rasei respective (in cazul crescatoriilor de reproductie); masculii castrati; tineretul metis, chiar de la doua luni, bine dezvoltat, destinat obtinerii unei carni fragede si gustoase, care supus unei cresteri fortate timp de o luna poate ajunge la circa 2 kg (broiler).
Durata ingrasarii este de 20 zile pentru iepurii adulti si de 30 zile pentru tineretul (broiler) supus unui regim special de furajare.
In perioada de ingrasare, la iepurii adulti se poate obtine un spor de carne de 25—30% fata de greutatea initiala, iar la tineret, de 45—50%, observindu-se la exterior o rotunjire a corpului.
Iepurii destinati ingrasarii sint cazati in loturi mici (adulti cite 3 in boxa; tineri cite 5 in boxa), "dupa sex, greutate si starea de intretinere. Adaposturile destinate efectivelor supuse ingrasarii se instaleaza in locuri izolate, sub soproane semi-obscure si ferite de orice zgomot.
In perioada de ingrasare nu se recomanda sa se dea varza si ridichi, deoarece ele dau un gust neplacut carnii si produc diaree. In schimb, ramurile verzi, frunzele si faina de brad dau carnii o aroma si gust placut, asemanator vinatului.
Raportul nutritiv trebuie sa fie larg (1:7—8) la iepurii adulti, fiindca furajele bogate in hidrocarbonate (cartofi, uruieli, furaje verzi) indeplinesc la ingrasat rolul principal; la tineret, raportul nutritiv trebuie sa fie mijlociu (1:4—5). Pentru iepurii cu greutatea corporaia de 4 kg sint necesare 0,19—0,2 U.N. si 23—25 g P.D.; pentru tineret pasta umeda si grauntele se dau la discretie.
In hranirea iepurilor adulti, pe durata celor circa 20 zile de ingrasare se disting doua etape: in prima se reduc usor fibroasele (finurilej si masa verde si se maresc concentratele, iar in etapa urmatoare se inlocuieste mai mult finul si masa verde cu concentrate (in special uruiala de porumb), la care se adauga si plante aromate.
La tineretul in virsta de cel putin doua luni, bine dezvoltat, se urmareste ca, dupa o luna de ingrasare, sa se obtina iepuri (broiler) de circa 2 kg, Furajarea broileri lor se face in conditii cu totul speciale, administrindu-li-se ratia de furaje in 5 tainuri, dintre care si in timpul noptii.
Ingrasarea se face pe baza de pasta umeda (cu zer sau lapte tras) de cea mai buna calitate (cartofi fierti fara coaja + tarite de griu + faina de lucerna + faina de oase + sare). Restul furajelor necesare cresterii si ingrasarii rapide (fin, morcovi etc.) pot fi inlocuite cu furaje granulate (la discretie).
lata, de exemplu, cum se poate repartiza intr-o zi hrana iepurilor pusi la ingrasat:
dimineata — cartofi fierti cu tarite; la prinz ovaz boabe sau uruiala sub forma de pasta umeda, porumb fiert sau mazare muiata cu tarite etc.; la ora 16 — radacinoase cu plante aromate; seara — ovaz sau alte graunte; peste noapte se lasa la discrete fin sau ramuri verzi.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.